sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Tunnusta väriä




Kirjoneule pipo tekstillä Turun Palloseura

Ostin langat tähän jo keväällä, kun TPS voitti mestaruuden. Joskus aikanaan mulla oli tps-pipo, mutta se kului käyttökelvottomaksi, ja sitten uuden hankkiminen ei ole ollut ensisijaisen tärkeää. Nyt kuitenkin isännän kiusaksikin tein oman piponi valmiiksi. Tekstin tosiaan tein jälkikäteen, ja ei se oikein onnistunut kuten tahdoin, mutta ensimmäiseksi kirjoneulepipoksi ja ensimmäisiksi jälkikirjotuiksi silmukoiksi ihan onnistunut pipo. Jospas isäntä sitten jonain päivänä saisi oman Tappara-piponsa, tiedä tuota...
Niin ja lankana tuttu ja turvallinen 7 veljestä. Puikot 3,5.Tupsukin vielä kuuluisi, mutta se jää nyt kyllä pois, ei sovi tähän pipoon :D

Töpöttimiä



Tossukoita/Töpöttimiä/Vierastossuja

Ohjeet Novitasta, mutta sitten ne eivät olleetkaan täysin toimivat, joten paljon omaa mukana myös. Punaisissa (väri vääristyy kuvissa "kivasti") lankana 7 veljestä ja värillisissä jämälankoja, joita varmaan teen vierastossuiksi vielä lisää. Esikoinen halusi myös omat balettitossut, joiksi näitä kutsuu, ja ensimmäisistä tuli inan liian pienet, toiset sitten onnistuivat. Vielä niihin pohjaan liukuesteainetta, niin johan voi tanssahdella niillä hyvin :)

Lisäksi eilen valmistui kirjoneulepipo, johon vielä vähän kirjon jälkikäteen tekstiä, joten siitä kuva ja päivitys myöhemmin sitten.
Enää huominen ja hamsterikuukausi alkaa! JEE. Minä kuulun neljänteen blogiin eli tänne .

keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Pikkutöitä





Ipodin pussukka


Pussukoiden ohje löytyy Debbie Blissin Neulojan Vuosi-kirjasta, jonka jäsenkirjana annoin Jujusta tulla. Muutamia muitakin kivoja ideoita. Lankana ei tosin kummassakaan ole kyseisen naisen lankoja, vaan jämälankojen hyväksikäyttöä vihdoinkin! 



Lakupekka-patalappu
Minä virkkasin patalapun! Ja aloitin sen noin kymmenen kertaa ja kiukuttelin ja heittelin virkkuukoukkua ympäriämpäri, kun en vain tajunnut mitä teen väärin ja miten pitäisi tehdä ja että se otti hermoon, mutta silti aloitin aina uudelleen ja uudelleen ja lopuksi se näyttää aika pitkälti siltä miltä pitäisikin. 
Patalappu matkusti jo naapurin postilaatikkoon, josta päätyy naapurin isännälle synttärilahjaksi. :D

maanantai 24. tammikuuta 2011

Pitsisukat ja kännykkäkotelo











Nopea postaus vain. Elämäni ensimmäiset pitsisukat. Katsotaan kelpaavatko Sannalle, vai meneekö äidille, joka niistä teki ehdottoman varauksen. Tai sitten neulon äidille vain yksinkertaisesti omat. Lankana Rose Mohair. Meni ihan ina yli yhden kerän, eli n. 55grammaa. 

Ja toinen työ on pussukka kännykälle. Ipod saa kans omansa, mutta ekasta versiosta tuli kännykälle. Jämälankojen käyttöä siis. 

perjantai 21. tammikuuta 2011

Säärystimet




Säärystimet (Liisalle)

  • 7 veljestä jättiraita
  • 56 silmukkaa
  • Puikot 3,5

torstai 20. tammikuuta 2011

Ristiäisiin paita




Tunika (itselle)

  • Novita Kevät 2009, malli nro 58
  • Novita Rose Mohair
  • Puikot 6 ja 7
Siitä tuli kiva. Tykkääntykkääntykkään. Sen laitan sitten ristiäisiin. Ai mihin ristiäisiin? No niihin, joihin tein jo paidan ennenkuin vauvakaan on syntynyt :D Nih. Mutta siltikin, tykkään, ja se syntyi aika kivuttomasti!
Lisäksi päätin, että teen Liisalle säärystimet, kun joku kerta jutellessa Liisa sellaisia kaipaili. En tiedä tuliko sellaiset, jotka olivat tytön ajatuksissa, mutta hähää, tein päivässä säärystimet! Olen aika ylpeä :D Mutta kuvan niistä saatte myöhemmin sitten.
Nyt sohvalla odottavat jo puikot ja valkoinen rose mohair ja vuoroon pääsevät Sannan sukat.

lauantai 15. tammikuuta 2011

Höpinää

Paita on työn alla, takakappale valmiina ja etukappaletta noin puolet tehtynä, siksi ei mitään varsinaista päivitettävää ole :)

Mutta tulin mainostamaan, että jos muutkin lähtisi mukaan hamsterointiin niin saataisiin kiva tsemppaava porukka kasaan! Päädyin siis ennemmin hamsterikuukauteen kuin sny:hyn. Syksyllä voisi sitten taas etsiä salaisia ystäviä :)

Ihania kihlajaisuutisia myös sain vuoden vaihteessa ja sitä mukaan tietysti hääaikeitakin ja sen mukaan tilaustyönä olisi vuorossa villasukat. Ostin vaihtoehtoisesti rose mohairia ja nallea. Ensiksi kokeilen mohairista pitsisukkia, jos eivät ole passelit, niin sitten teen nallesta aivan perussukat lyhyellä varrella.

Myös esikoinen teki tilauksen. Myös kuopuksen puolesta. Kun tuo paita, jota nyt teen, niin onnistuessaan pääsee ristiäisiin sitten minun päälleni. Niin esikoinen sanoi "Seuraavaksi teet minulle ja pikkusiskolle sitten hameet niihin ristiäisiin". Kiire taitaa tulla, mutta katsotaan. Löydänköhä edes sopivaa hametta, johon löytyisi langat varastosta...

Ja kirppikseltä ostin vuoden 2002 Suuri Käsityölehdet ja odotan NÄIN paljon, että tuo minun ompeluhuoneeni olisi yläkerrasta valmis. Paljon ideoita, hyvät peruskaavat ja myös paljon nauruja niiden kangasvalintojen kanssa. Kyllä huomaa yhdeksän vuoden kuluneen, vaikka juurihan tuo 2002 oli...
Mutta luulen, että seuraavaan tilauskatkokseen päätän sitten SK:n tilauksen, kun aika peruskaavat nyt sitten varastosta löytyy. Novitalle käy luultavasti samoin seuraavan laskun aikaan, ja Modallekin.

torstai 6. tammikuuta 2011

Lämpimiä varpaita

Pitkävartiset villasukat (vaarille)
  • 7 veljestä sininen ja vihreä
  • Puikot 3,5
  • Ohje Novita Kevät 2009 
Lupasin vaarille villasukat ennen joulua, mutten joululahjaksi. Aika pian näin joulun jälkeen ne nyt sitten valmistuivatkin, ja kovin tyytyväinen olen sukkiin. Tosin, perussukathan ne ovat, mutta siis tyytyväinen olen siltikin. Nyt kun tuota värikaksikkoa on VIELÄKIN jäljellä mietin, että teenkö vielä perussukat niistä, vai tekisinkö välissä jotain muuta...

keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Höpö, höpö

Aloin tässä kaivata lankahamstereita taas käyntiin, koska nyt olisi sille tarvetta. Samalla sitten mietin, että kun en mitään uudenvuoden lupausta tehnyt, niin voisin tehdä sellaisen, että kulutan tänä vuonna lankaa enemmän kuin ostan. Olisi syy taistella lanka-alennuksia vastaan, ja myös tehdä koko ajan jotain. Katsotaan onnistuuko!

Harkinnassa on vielä, että liitynkö sny 2011 kevääseen vaiko en. Toisaalta se on ihan huippua, mutta toisaalta tauko voisi tehdä terää tällä kertaa, jaksaisi sitten itse panostaa innokkaammin syksyllä taas. Plus vauvan syntymän jälkeen ei tiedä miten ehtii mitäkin tehdä. Noh, onhan tässä aikaa vielä pohtia, ilmoittautuminen alkaa vasta huomenna...

Huomasin just, että blogigin täytti 1v 2.1.2011. Wow.

sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Vuosi 2011 alkoi


Slipoveri 
  • itselle
  • Novita Syksy 2008 malli nro 42.
  • 7 veljestä sininen ja vihreä
  • Puikot 3,5 ja 4

Kuuluu sarjaan "Haluan tehdä nopeasti jotain valmista", mutta tykkään kyllä tuotoksesta ja tulee siis ehkä jopa jonain päivinä käyttöönkin. Koulussa voi olla nyt ihanteellinenkin, kun sinne jäätyy iltaisin ja seiskaveikka on todella kuuma/hiostava lanka minusta. Ja kun sitä voi hyvin käyttää nyt tämän pallonkin kanssa. Saa nähdä onko sitten kauhean iso, kun pallo helmikuussa poistuu.

Nyt vuoroon pääsivät isälle tulevat pitkävartiset villasukat. Jeij.