maanantai 4. huhtikuuta 2011

Sisustussuunnittelua
Tällä kertaa suunnittelua sisältävä päivitys, plus näytille kankaita, joita ostelin Raumalta Jättirätistä... :)
Tarkoituksena on nyt maalata makuuhuoneet, kun huonejärjestykset menevät jälleen kerran uusiksi.  Mutta vain kokeilemalla huomaa mikä on paras järjestelmä, eikö vain? Vaatteita on vaan hieman ärsyttävää kiikuttaa huoneesta toiseen tälleen neljättä kertaa parin vuoden sisään, heh. 
No, mutta aloitetaan ensiksi meidän omasta makuuhuoneesta, jonka verhot tulevat olemaan tästä kankaasta:

Lisäksi nähtyäni tuon kankaan ja päättäen sen olevan meidän makkari, niin värimaailmakin tietysti tulee sitten sen mukaisesti. Eli ovea vastapäinen seinä ja muut seinät. Näyttävät kovin erilaiselta näytöllä, kuin värikartassa paperilla... Mutta kuitenkin, tummanruskea ja sitten beigeä ne muut. Tuota vihreää ja punaista kenties sitten tyynyihin ja muuhun...?? Huone on melko pieni, aivan riittävä vanhempien makuuhuoneeksi, eli sänky mahtuu ja yöpöydät, muttei muuta. Ei siellä kuitenkaan aikaa vietetä muuta kuin öisin, siksi päätettiin me valita se huone itsellemme.


 Sitten tyttöjen huone. He siirtyvät huoneeseen, joka on tällä hetkellä leikkihuoneena. Näin ollen saavat toisen meidän talon isoista makuuhuoneista, ja pystyvät olemaan samassa huoneessa vielä kenties kouluikäisinäkin, kunnes jossain vaiheessa jokainen lapsista saa oman makuuhuoneen ja leikkihuonetta ei enää ole.  Tyttöjen huoneeseen löysin tällaisen verhokankaan:


Huoneen seinien värit olen myös jo löytänyt värikartoilta: ovea vastapäinen seinä ja muut seinät. Eli kovin tyttömäistä, vaikka aina sanoin, etten maalaa tyttöjen seinää vaaleanpunaiseksi, niin nyt taitaa käydä toisin. Toinen ajatus aluksi oli kirkkaanpunainen ja sitten marjanpunaista, mutta tuo näyttää kivalta. Sisustusväreiksi sopii niin sininen kuin valkoinenkin sitten vielä. 

Pikkuveljen huoneeseen en löytänyt vielä verhoja harmikseni, mutta värikartasta kyllä bongasin kivat värit huoneeseen: yleisväri ja korosteväriseinä. Kumpa löytyisi sitten kivasöpöihana verhokangas vielä, niin saisi senkin surauteltua.

 Lisäksi meillä edelleen tulee olemaan leikkihuone, joka siirtyy nyt tällä hetkellä työhuoneena olevaan huoneeseen (kun työhuoneeni/ompeluhuoneeni siirtyy yläkertaan valmistuneeseen ompeluhuone/varastoon). Tämän huoneen maalaamisesta ei ole oikein tehty vielä päätöksiä, kun huoneeseen jätetään koko seinän kokoinen kirjahylly, ja sen purkaminen ja kasaaminen ei ole aivan simppelijuttu. Joten voi olla, että huone säilyy nykyisessä plassussa sinisessä värissään. Lisäksi se koristeväriseinä olisi juuri tuon kirjahyllyn takana, eli sen "tehokkuus" hukkuisi sinne...Kuitenkin haluan siitä lapsellisen ja leikkisän, joten ainakin yhdelle seinälle maalataan iso liitutaulu, koska tytöt rakastavat piirtämistä! Olisi ehdotuksia miten muuten saisi siihen huoneeseen paljon väriä?? Sisustustarroja? Joku piirtämään sisustuskuvia? Ideoita, ideoita :)

Sitten ostin myös muutaman muun kankaan, eli tästä ajattelin syntyvän tytöille kesäksi hameet:

Ja tästä jommalle kummalle pirpanalle sitten t-paita:


Kovasti jo sormet syyhyäisi päästä ompelemaan, mikä voi tuottaa isoja pettymyksiäkin, kun taidot eivät juurikaan ole karttuneet tässä hetkeen, mutta yrittämällä, yrittämällä!

3 kommenttia:

 1. Pirtsakoita värivalintoja :) Mulle tuli just mintunvihreä keittiö, kohtuullisen persoonallinen väri, mutta tykkään. Päivällä vaaleampi, illalla kun lamput palaa, vihertää kunnolla. Pitääkö kaiken olla aina valkoista? Ei se oikeastaan ole mikään suomalaisen väri.. ainakaan lapsiperheessä.. tai ainakaan mun siivoustaidoilla :D

  VastaaPoista
 2. Kivoja. kauniita värejä, tykkään kovasti. Itse mietin, että tekeekö makkarin tummanruskea huoneen pienemmän oloiseksi. Tykkään kyllä toisaalta itsekin kovasti ruskeasta, mutta pidän kuitenkin seinissä myös aika vaaleista sävyistä (vaaleahan ei tarkoita valkoista), jolloin tekstiileillä saa sitten tuotua reilummin sitä väriä huoneeseen. Mutta nämä asiat niin riippuvat huoneen koosta, ikkunoista ja valaituksesta ja kalustuksesta jne. Varmasti tulee kivan näköistä joka tapauksessa!

  T. Friiduska

  VastaaPoista
 3. Ihanaa tuo eka verhokangas! Just semmosta, mitä oon metsästänyt meidän pikkuneidin huoneeseen. Jäikö sitä vielä kauppaan?
  Hmm... jos jäi kunnolla, niin sopishan tuo kivasti isommankin tytön huoneeseen.

  VastaaPoista